Η ΜΗΝΥΣΗ κατά των τραπεζών που θα καταθέσουμε, είναι ένστασή και καταγγελία  σε αυτό που μας έσυραν. Τους κοιτάμε κατάματα και τους λέμε ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Θα αντισταθούμε και θα σταθούμε γιατί δεν ήμαστε οι τσαμπατζήδες που μας παρουσιάζουν, την στιγμή που τους πληρώνουμε τα χρέη τους. Θα μας απαντήσουν, ίσως και περιφρονητικά. Θα τους απαντήσουμε ΟΡΘΙΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Γιατί κάθε κίνηση μας θα είναι τεκμηριωμένη και προσεγμένη. Δεν κάνουμε επαγγελματικό ακτιβισμό. Ούτε παραμυθιαζόμαστε ότι τους νικάμε.

Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας, το σπίτι μας, την οικογένεια μας. Θα καταδιώξουμε με κάθε ένδικο μέσο, κάθε έναν που προσπαθεί με εκβιασμό και φόβο να επιβάλει την ανομία και λήθη σε ότι συνέβη.
Η σκληρή πραγματικότητα καταδεικνύει ότι η υπαγωγή της Ελλάδος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης το Μάιο του 2010 υπήρξε το άλλοθι για να σωθεί το Ευρώ και οι τράπεζες, κυρίως της Γαλλίας και Γερμανίας, οι οποίες είχαν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα αξίας άνω των 120 δις ευρώ. Έτσι συγκαλύφτηκε και η χρεωκοπία του δικού μας, αναφερόμενου αναληθώς ως «εύρωστου» τραπεζικού συστήματος, το οποίο υπέστη συντριβή στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Δυστυχώς, με την παραπληροφόρηση που υπάρχει και θα υπάρχει, ακόμη δεν έχει πειστεί ο Ελληνικός λαός ότι οι ζημιές των ‘Ελληνικών’ τραπεζών είναι κολοσσιαίες, παρόλο που τις πληρώνει αδρά- και θα τις πληρώνει για πολύ καιρό- με φόρους και χαράτσια και πάσης φύσεως περικοπές εισοδημάτων και παροχών κοινωνικής πρόνοιας. Πρέπει να είσαι ειδικός ερευνητής και γλωσσομαθείς για να ανατρέξεις σε εκατοντάδες πληροφορίες, να πιστοποιήσεις τις πηγές τους, να ανατρέξεις πίσω στην αρχική πληροφορία και να συνθέσεις τις αλήθειες.

Τα Ελληνικά μέσα ενημερώσεις τα αρκετά πολλά χρόνια έχουν κυριολεκτικά «καταντήσει» ανεμιστήρας παροχής ψεύδους, με ύφος επαρχιακού δασκαλάκου απειλώντας και νουθετώντας (κατά την άποψη τους) ομάδες ηλιθίων.  Ακόμη και ένας επιστήμονας πόσο μάλλον ένας πολίτης με βασικές γνώσεις, είναι αδύνατο εάν δεν πληρεί  την γνώση με την επαγγελματική εμπειρία του νομικού, οικονομολόγου δημοσίου και δημοσιονομικού, χρηματοοικονομικού αναλυτή δεικτών οικονομικών ισολογισμών, οικονομέτρη και μαθηματικού προσθέτοντας και την γλωσσομάθεια ( τα περισσότερα στοιχεία βρίσκονται σε ξένα έντυπα και νέα) να έχει εικόνα του εγκλήματος που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Δεν είναι τυχαίο που η Εισαγγελέας διαφθοράς Π. Παπανδρέου στο υπόμνημα της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μίλησε για τους «εγκληματίες του λευκού κολάρου» με γνώσεις και δαιδαλώδεις μεθοδεύσεις που είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ κατανόησης το παραπάνω διότι η αξιέπαινη και τίμια λειτουργός δεν είχε καμία βοήθεια από κάποιον να προσφερθεί να παράσχει γνώση και επαγγελματική εμπειρία επι του εξειδικευμένου θέματος. Διότι μια είναι η αρχή… Ακολούθησε τα χρήματα (follow the money).

Εάν όμως δεν γνωρίζεις να ερμηνεύσεις και αναγνωρίσεις τους χρηματοπιστωτικούς τρόπους και την δεξιοτεχνία μόχλευσης και συγκάλυψης  προκείμενου να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα καταλήγεις σε αδιέξοδο.
ΕΜΕΙΣ δεν ήμαστε σε αδιέξοδο και μέσα από τις ενέργειες μας θα αποδεικνύουμε ότι μπορούμε γιατί θέλουμε να παρουσιάζουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Με τους συνεργάτες της Ένωσης που επιλέγουμε ώστε να γνωρίζουν επαγγελματικά και επιστημονικά το κάθε θέμα, θα προκαλούμε, όσους μας κατηγορήσουν ότι παρουσιάζουμε ανυπόστατα την κάθε ενέργειά μας την κάθε κίνηση μας, και θα τους καλούμε να παρουσιάσουν τα δικά τους ΕΠΊΣΗΜΑ στοιχεία όπως παρουσιάζουμε εμείς  τα πασίδηλα στοιχεία που υπάρχουν, αλλά οι «Έλληνες επιστήμονες» και ΜΜΕ κρύβουν ή παραποιούν.

Εκ της ομάδας και του προέδρου της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΩΜΕΓΑ