ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Είναι αυτονόητο ότι αν δεν φάμε φαγητό θα αδυνατίσουμε και θα αρρωστήσουμε, είναι αυτονόητο ότι αν δεν πιούμε νερό θα πεθάνουμε από δίψα και αφυδάτωση, είναι αυτονόητο για τις μανάδες να θηλάζουν τα μωρά τους, είναι αυτονόητο να κοιμόμαστε, είναι αυτονόητο ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή και δύει κάθε μέρα στην δύση κλπ κλπ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ
Είναι αυτονόητο και νόμιμο, αν κάποιος μας προξενήσει βλάβη (ηθική, υλική), να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη να βρούμε το δίκιο μας, είναι αυτονόητο και νόμιμο αν κάποιος επιχειρήσει να εισβάλει στο σπίτι μας ή στην πατρίδα μας να αμυνθούμε, είναι αυτονόητο και νόμιμο όταν δούμε ένα έγκλημα να το καταγγείλουμε κλπ κλπ
Αν κάποιος για παράδειγμα, χτυπήσει το αμάξι μας, σκοτώσει με δόλο τον σκύλο μας, κλέψει το σπίτι μας, είναι αυτονόητο και νόμιμο να καταφύγουμε άμεσα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουμε το γεγονός, να κάνουμε μήνυση (ποινικό) και στην συνέχεια αγωγή (αποζημίωση), ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για την βλάβη μας.
Δεν είναι αυτονόητο και νόμιμο να κάνουμε παράπονα ή να διαμαρτυρηθούμε εις το διηνεκές χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ
Έννοµη τάξη ονομάζεται το σύνολο των κανόνων δικαίου οι οποίοι ισχύουν σε ένα δεδομένο κράτος, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο*.
Αποτελεί, µε άλλα λόγια, ένα οργανωμένο “σύστημα δικαίου” που διαθέτει ρυθμιστική ενότητα και πληρότητα και το αντικείμενο ύπαρξης της έννομης τάξης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Δηλαδή, πως θα τον δικαιώσει, πως θα τον εκπαιδεύσει, τον περιθάλψει, τον φροντίσει, τον ψυχαγωγήσει, τον προστατέψει, τον τιμήσει κλπ.

Η έννομη τάξη είναι η βάση όλων και θεμέλιο του πολιτισμού, της ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιών κλπ καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα χωρίς έννομη τάξη.
Για παράδειγμα είναι αυτονόητο κάτω από έννομη τάξη να υπάρχει η καλύτερη δωρεάν παιδεία για τα παιδιά των πολιτών, είναι αυτονόητο κάτω από έννομη τάξη να υπάρχει η καλύτερη δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους τους πολίτες, είναι αυτονόητο κάτω από έννομη τάξη να υπάρχει η άριστη των αρίστων δικαιοσύνη, είναι αυτονόητο κάτω από έννομη τάξη να υπάρχει εργασία, τροφή, σπίτι για όλους κλπ κλπ

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ
Παράνοια, σύμφωνα με τα παραπάνω, χωρίς κανένα λόγο, είναι να σταματήσουμε να τρώμε, να πίνουμε νερό, να σκεφτόμαστε, να μιλάμε, να αγαπάμε, να κοιμόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τα δίκια μας κλπ
Όταν για παράδειγμα (πρόσφατο), η ζωή των παιδιών σου απειλείται (επιβαλλόμενα πειραματικά εμβόλια) και οι γονείς γνωρίζουν ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά, οι γονείς γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να σου επιβάλει κανείς ιατρικές πράξεις χωρίς ελεύθερη συναίνεση, οι γονείς γνωρίζουν ότι εχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους, δεν είναι τότε αυτονόητο και νόμιμο να αρνηθούν ΟΛΟΙ οι γονείς την ανομία και να καταφύγουν στην δικαιοσύνη (μήνυση, αγωγή) κατά των άμεσα υπευθύνων?
Φυσικά και ειναι.

Όταν για παράδειγμα (διαρκές έγκλημα), γνωρίζει όλο το Ελληνικό έθνος ότι έχει γίνει κατάλυση του Συντάγματος και παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, διάλυση της εθνικής οικονομίας (μνημόνια), λαθροεισβολή από εκατομμύρια αλλοδαπούς, εξαπάτηση σε διεθνές επίπεδο με την επικαλούμενη πανδημία (covid business) και άλλα φριχτά εγκλήματα, δεν είναι αυτονόητο και νόμιμο να αρνηθεί όλο το Ελληνικό έθνος την ανομία και να πράξει τα αυτονόητα και νόμιμα?

Είναι αδιανόητη παράνοια, όταν ο κόσμος δεν θέλει την έννομη τάξη, δηλαδή να ζήσει σαν βασιλιάς την υπόλοιπη ζωή του και λυσσαλέα να αρνείται να πράξει τα αυτονόητα και νόμιμα με γελοίες δικαιολογίες όπως ο αόρατος φόβος η θα μου βάλουν πρόστιμο κλπ. Τέτοιου είδους συμπεριφορές αγγίζουν την ομαδική ψύχωση.

Μεσοβέζικες λύσεις η παραλλαγές του αυτονόητου και νομίμου δεν υπάρχουν. Οπως δεν υπάρχει συνταγματικά ανεκτό, ολίγον έγκυος, ιπτάμενοι πράσινοι ελέφαντες κλπ, έτσι δεν νοείται/υπάρχει μερικώς αυτονόητο η μερικώς νόμιμο. Δεν νοείται άνθρωπος, ζωή και υπόσταση χωρίς έννομη τάξη.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Ελάτε λοιπόν, να τελειώνουμε με την ανομία και να πράξουμε τα αυτονόητα και νόμιμα.
Ελάτε να επιβάλουμε την έννομη τάξη και να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι/πολίτες το υπόλοιπο της ζωής μας

Με εκτίμηση στην ζωή, τους πολίτες και την έννομη τάξη

ΙΣΟΝΟΜΙΑ