Αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες,
Τα τελευταία 13 χρόνια και όχι μόνο, συντελούνται απίστευτα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού λαού. Διαβάστε τα πολύ σημαντικά άρθρα για την Ελληνική πραγματικότητα:
Στα Ελληνικά  ΕΔΩ, Στα Αγγλικά ΕΔΩ

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες όμως οι δράσεις της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ με την βοήθεια του κόσμου, προσφέρουν το μήνυμα της αισιοδοξίας και ελπίδας προς όλους και ελπίζουμε να συνεχιστεί ο αγώνας μας το 2023 και να τελειώσει επίσης το 2023 με την επιβολή της πολυπόθητης έννομης τάξης.
Διαβάστε τα θεαματικά αποτελέσματα των δράσεων μας ΕΔΩ

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ
Αποφασίσαμε ως ΙΣΟΝΟΜΙΑ με την νομική ομάδα του κ. Κωνσταντόπουλου, να στηρίξουμε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ομαδική αγωγή υγειονομικών Δημοσίου τομέα (σε πρώην αναστολή και νυν) εφ’ όλης της ύλης, δηλαδή το διάστημα μεταξύ 1-9-2021 έως 31-12-2022 με ζητούμενο αναγνωριστικό ποσό 50.000 ευρώ έκαστος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι υγειονομικοί έστω και με μια μέρα σε αναστολή.
Η ομαδική αγωγή εφ’ όλης της ύλης, περιλαμβάνει ως ζητούμενο τους χαμένους μισθούς, υπερωρίες κλπ καθώς και αποζημίωση για την ανυπόλογιστη ζημία των υγειονομικών και των οικογενειών αυτών.

Η αναγνώριση βαθμολογικά και μισθολογικά του χρόνου εργασίας και  η αντίστοιχη υπηρεσιακή ωρίμανση και σύνταξης, προυποθέτει την δικαστική ακύρωση των πράξεων με τις οποίες τέθηκαν οι υγειονομικοί σε αργία, κάτι το οποίο γίνεται με άλλη διαδικασία, δηλαδή με αίτημα προς την Διοίκηση για αναγνώριση του χρόνου αυτού και με αίτηση ακύρωση στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο. Η παραπάνω διαδικασία θα ακολουθηθεί σε δεύτερο χρόνο μετά την εκδίκαση των ομαδικών αγωγών.

*Οι έχοντες εργοδότη άλλο από το Δημόσιο (π.χ. κλινικές), ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν το επιθυμούν συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα (ΒΗΜΑ 1) ώστε να μαζέψουμε ικανά νούμερα για διαφορετική ομαδική αγωγή.
**Προτρέπουμε την συμμετοχή όλων και στις υπόλοιπες σημαντικές δράσεις της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ όπως στην δράση για τους δικαστές του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. Η συμμετοχή στα εθνικά θέματα θα βοηθήσει καταλυτικά τα ιδιωτικά θέματα όπως είναι οι ομαδικές αγωγές των υγειονομικών καθώς ασκείται έτσι η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην δικαστική εξουσία να πράξουν τα αυτονόητα και νόμιμα.

Σημαντικές διευκρινήσεις:

 1. Όπως πράξαμε με την προσφυγή των υγειονομικών σε αναστολή στο ΕΔΑΔ, η ΙΣΟΝΟΜΙΑ είναι ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ της νομικής ομάδας και οι υγειονομικοί ΑΠΛΑ συμμετέχουν στην δράση. Η επικοινωνία των συμμετεχόντων θα γίνεται με τα γραφεία της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και όχι με την νομική ομάδα
 2. Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ σε συνεννόηση με την νομική ομάδα αναλαμβάνει την είσπραξη των απαιτούμενων ποσών για την κατάθεση και την εκδίκαση των ομαδικών αγωγών από την νομική ομάδα. Το κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό της συμμετοχής (πολλοί ή λίγοι)
 3. Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ σε συνεννόηση με την νομική ομάδα αναλαμβάνει την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα καθώς και την συλλογή των πληροφοριών και εγγράφων που χρειάζονται για τα δικόγραφα των ομαδικών αγωγών
 4. Οι ομαδικές αγωγές θα γίνονται ανά νοσοκομείο ή ΥΠΕ ή κοινωφελής επιχείρηση. Η ομαδικότητα της κάθε αγωγής είναι σε συνάρτηση με τον δημόσιο υπάλληλο που υπέγραψε την αναστολή/ες π.χ. Διοικητής νοσοκομείου Χαλκίδος, Υπεάρχης/Διοικητής 1ης ΥΠΕ, Πρόεδρος κοινωφελούς επιχείρησης υπηρεσιών Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης

π.χ. Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ» ένα δικόγραφο,
Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» άλλο δικόγραφο,
2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ – Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ» άλλο δικόγραφο κ.ο.κ.

 1. Οι συμμετέχοντες υγειονομικοί αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παράσχουν τα ακριβή ζητούμενα έγγραφα και πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα για την οργάνωση και τάξη, να αλληλοβοηθηθούν, να πληρώσουν την συμμετοχή τους και να επικοινωνήσουν την δράση στους υπόλοιπους συναδέλφους
 2. Η προθεσμία υποβολής των ομαδικών αγωγών κατά Δημοσίου είναι δύο (2) χρόνια π.χ. όσοι βγήκαν σε αναστολή 1/9/2021 θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι 31/8/2023

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Η έκαστη συγγραφή, επεξεργασία, κατάθεση δικογράφου, παράβολα, επιδόσεις κλπ. και εκδίκαση στο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ Διοικητικό Δικαστήριο με μέγιστο αριθμό πενήντα (50) συμμετεχόντων θα στοιχίσει 1500 ευρώ. Το κόστος θα επιμερίζεται από τους συμμετέχοντες. Αναλογικά όσο περισσότεροι συμμετέχοντες το κόστος φυσικά χαμηλώνει.
Π.χ. Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» με 10 συμμετέχοντες το κόστος θα είναι 150 ευρώ έκαστος, με 20 συμμετέχοντες το κόστος θα είναι 75 ευρώ έκαστος κ.ο.κ.
Εξαίρεση στον κανόνα θα υπάρξει όταν ο συμμετέχοντας είναι ΕΝΑΣ (1). Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ θα βοηθήσει στην περίπτωση αυτή με συμμετοχή 50% (πενήντα  τις εκατό), δηλαδή ο ΕΝΑΣ συμμετέχοντας θα πληρώσει 750 ευρώ. Στοιχεία τραπεζών ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ κατάθεσης ΕΔΩ
Η νομική ομάδα που αναλαμβάνει τις ομαδικές αγωγές, έχει αξίωση ποσοστού 8% (οκτώ τοις εκατό) επί του ποσού που θα επιδικασθεί. Δείτε οδηγίες βήμα 4.

Τι θα χρειαστούμε για τις ομαδικές αγωγές

 1. Εξουσιοδότηση προς διαχειριστή ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. Δείτε παρακάτω στις οδηγίες δράσης
 2. Εργολαβικό δίκης προς νομική ομάδα. Δείτε παρακάτω στις οδηγίες δράσης
 3. Σύντομο ιστορικό υγειονομικών δηλαδή:

α) που υπηρετούν και με ποια ιδιότητα (κλάδος κατηγορίας σε δημοσίους υπαλλήλους, αναφορά οργανικής θέσης σε ιατρούς κλπ)
β) τις αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και την άρση τους
γ) το συνολικό διάστημα που έμειναν εκτός υπηρεσίας
δ) αποδεικτικά, όπως παραστατικά αμοιβής για τους τελευταίους 6 μήνες εργασίας πριν την αναστολή π.χ. 1-9-2021

Τι περιμένουμε από τις ομαδικές αγωγές
Φυσικά δικαίωση και αποζημίωση για την τεράστια ζημία εις βάρος των υγειονομικών και των οικογενειών τους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

 1. Συμπληρώνετε ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ
 2. Συμπληρώνετε εξουσιοδότηση προς διαχειριστή ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ. Αποστέλλετε στο info@amkeisonomia.com
 3. Αποστέλλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις διευθύνσεις info@amkeisonomia.com και isonomia.thessaloniki2@gmail.com
 • όλες τις αναστολές σας σε μορφή PDF
 • όλες τις άρσεις αναστολών σας σε μορφή PDF
 • τα παραστατικά μισθοδοσίας (6 μήνες) πριν την αναστολή σας σε μορφή PDF

Επίσης το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ως τίτλο το Ονοματεπώνυμο σας και σύντομη περιγραφή και στο κείμενο τις κάτωθι πληροφορίες:

 • Φορέα υπηρέτησης π.χ. Γ.Ν.Α. “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”
 • Κλάδο κατηγορίας & ιδιότητα π.χ. ΤΕ Νοσηλεύτρια
 • Αναφορά οργανικής θέσης π.χ. ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ Ε/Α, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ, ΙΔΟΧ, ΙΔΑΧ κλπ
 • Αναφορά συνημμένων εγγράφων π.χ. “Επισυνάπτω 2 αναστολές, 2 άρσεις και την μισθοδοσία 6 μηνών”

Δείτε δείγμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ΕΔΩ

 • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να είναι ευπαρουσίαστα για τα Ελληνικά δικαστήρια και προτείνουμε βιβλιοπωλείο ή αλληλοβοήθεια
 • Το κάθε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) θα αφορά και θα περιέχει τις ζητούμενες πληροφορίες μόνο για ΕΝΑ συμμετέχοντα και όχι παραπάνω
 • Τα έγγραφα θα ελεγχθούν για τυχόν λάθη η παραλείψεις από ΙΣΟΝΟΜΙΑ και στην συνέχεια θα δοθούν στην νομική ομάδα για περαιτέρω επεξεργασία
 • Προτείνουμε να είστε άμεσα διαθέσιμοι για επικοινωνία από ΙΣΟΝΟΜΙΑ ή την νομική ομάδα για κάθε περίπτωση
 1. Κατεβάζετε αντίστοιχο εργολαβικό δίκης, συμπληρώνετε, παίρνετε γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ, αστυνομία κλπ και αποστέλλετε το πρωτότυπο με συστημένη επιστολή ή courier ή προσωπικά στο γραφείο της νομικής ομάδας του κ. Κωνσταντόπουλου.

Θα σας σταλεί αντίγραφο υπογεγραμμένο από κ. Κωνσταντόπουλο για την οργάνωση και τάξη.
Παρακάτω τα δύο εργολαβικά δίκης προς επιλογή.
Το πρώτο είναι για τους υγειονομικούς που έχουν ήδη ασκήσει αγωγή για το διάστημα (περίπου και κατά περίπτωση) μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 και έχουν αναθέσει την υπόθεση σε άλλο δικηγόρο/νομική ομάδα.
Το δεύτερο είναι για τους υγειονομικούς που δεν έχουν ασκήσει καμμία αγωγή.
Α. Κατεβάζετε εργολαβικό δίκης με προηγούμενη ανάθεση ΕΔΩ
Β. Κατεβάζετε εργολαβικό δίκης χωρίς προηγούμενη ανάθεση ΕΔΩ

Διεύθυνση αποστολής
ΥΠΟΨΙΝ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΜΚΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ – Γραφείο Θεσσαλονίκης
Αριστοτέλους 14 & Βασιλέως Ηρακλείου (ΜΕΣΟΠΑΤΩΜΑ δεξιά)
Τ.Κ. 54623 Θεσσαλονίκη
τηλ.: (+30) 2311 824 689
κιν.: (+30) 6936 63 64 19
email: isonomia.thessaloniki2@gmail.com

Η ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Δικηγορικό Γραφείο Σπυρίδων Κωνσταντόπουλος
Λέοντος Σοφού 6 – Τ.Κ. 54625 Θεσσαλονίκη

Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ
Καταστατικό ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ
Δράσεις ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ
Τελευταία άρθρα ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩ

Επικοινωνία μαζί μας ΕΔΩ

Με εκτίμηση

ΙΣΟΝΟΜΙΑ